Špinačni štruklji

Če želim narediti vtis na povabljence pripravim štruklje. Tile so nastali spontano, ko smo povabili na kosilo Laslovega dolgoletnega prijatelja Zolija, ki je prav tako Vojvodinski Madžar. Nekoč je bil vegetarijanec, le enkrat letno se je najedel mesa, zato sem preverila, kakšno je stanje sedaj. No, rekel mi je, da je vse in to v velikih količinah. Prav, naj bo tako!

V skrinji sem imela lepe kose govejega bočnika. Pomislila sem, da pripravim za prilogo tenstan krompir, vednar se mi je zdelo premalo izvirno. Ko pa sem odprla hladilnik, sem zagledala liste vlečenega testa, skuto in špinačo. In nastali so špinačni štruklji.

Sestavine za dva štruklja:

  • 8 listov vlečenega testa (4+4)
  • 200 g špinače
  • 200 g skute
  • 100 g kisle smetane
  • 3 žlice zdroba
  • 1 celo jajce
  • sol po okusu
  • muškatni oreh
  • olje za premaz testa

Priprava kuhanih štrukljov:

  1. Skuto, kislo smetano, jajce, zdrob, sol, premešaj. Naj odleži toliko časa, da se skuha špinača.
  2. Skuhaj špinačo in jo nareži na majhne kose.
  3. Vmešaj špinačo k skuti. Soli po okusu.
  4. Pripravi dva lista vlečenega testa in ju premaži z oljem. Čež drugo plast namaži nadev. Prekrij 3 plast in zopet premaži z oljem in nadevaj z nadevom. Zaključi z zadnjo plastjo in štruklje zavij v zvitek. Zavij jih v peki papir.
  5. Zavri vodo v posodi in kuhaj 20 minut na eni strani in 20 minut na drugi strani.

Take slane štruklje lahko ponudiš k mesu ali jih pojeste samostojno. Mi smo jih imeli z govejo pečenko in popolno pečenimi piščenčji prsmi.

Naj vam teknejo.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑