Drožni grisini oviti v rezino pršuta

Moj nov blog se nanaša na recept z drožmi. Ne le kruh in panettone, tudi grisine lahko pripravimo z drožmi. V testo lahko vmešate začimbe, parmezan, mleta bučna semena ali celo suhe paradižnike, ki bodo grisine vizualno in tudi po okusu popestrile.

Dobra izbira za praznične dni, ko jih lahko ovijete s pršutom, sirom ali jih pomakate v različne omake.

Druga izbira pa je lahko tudi le popoldanski prigrizek oziroma lahka malica.

Navodila za pripravo droži najdete tukaj, mi pa začnimo od trenutka, ko so vaše droži že puhaste. Vabim vas k ogledu videa o pripravi drožastih grisinov tukaj.

Sestavine:

  • 80 g droži pripraviš iz 40 g polnozrnate moke in 40 g vode ter 1 žlice puhastih droži.

Počakaj, da droži fermentirajo na vzhajajo.

Priprava:

  • 350 g polnozrnate moke
  • 220 g vode
  • 7 g soli
  • 50 g suhih začimb
  • olivno olje po želji

Pripravljene droži razstopi v vodi. Dodaj vso moko in pregneti v kepo. Pusti odležat pol ure.

Po počitku dodaj sol in začimbe po okusu. Če želiš, da so grisini mehkejši, dodaj še olivno olje, 2 žlici. Za bolj hrustljave pa naj ostanejo, kot so.

Testo naj fermentira najprej na sobni temperaturi 3 ure. Potem ga shrani v hladilnik, kjer naj prenoči in grisine oblikuj zjutraj.

Vzhajano testo razpolovi. Vsako polovico razvaljaj na 5 mm debelo in nareži na trakove. Vsak trak zvij v svaljk in ga položi v pekač.

V ogreti pečici na 180 stopinj peci 30-40 minut. Čas peke je odvisen od debeline svaljka, zato pazi med peko, da se ti grisini ne zažgejo.

Čisto na koncu, ko se ohladijo pa jih ovij v najljubši pršut. Parma ali Dan Daniele sta meni po okusu top.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑