Ribja juha

Oče mi prinese z morja majhne ribe. Mi smo navajeni na velikeee pocije in majhen zrezek lahko brez zapletov razrežeš, ampak loti se čistiti majhne ribe. Hja, to je kar izziv. Dokler se nisem domislila, da če iz kosti ,ki so neuporabne za jest pripraviš govejo ali piščančjo juho, zakaj ne bi iz majhnih rib, pripravila ribjo juho. In sem jo.

Druga dilema, ki se mi je porodila, kaj na vržem v lonec poleg ribe. Enako se je pred leti spraševala moja mami, dokler ni na morju vprašala sosede, ki so jim ribe tako kot nam piščanci, doma na vsakem koraku, domače. In ji je povedala. “Tisto kar daš v pišiščančjo juho, daj tudi v ribjo. Torej korenje, peteršilj, zeleno, sol in ribe. Če pa imaš velike ribe, jim lahko glave odrežeš, vzameš ven škrge, ki dajo grenak okus in kuhaš po enakem postopku.

Ponujam ti naš retro družinski recept za tole fantastično juho.

Sestavine:

  • 5 korenjčkov
  • 1 kos zelene
  • šop petršilja
  • 4 majhne ribe
  • sol in poper

Priprava

Vodo nalij v lonec. Očiščene ribe daj v vodo. Operi in pripravi zelenjavo. dodaj začimbe in kuhaj 45 minut.

Skuhano juho precedi čez sito in jo zabeli z domačimi rezanci, zdrobovi cmoki ali ribano kašo.

Pa dober tek.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑