Avokadov namaz

Prvo srečanje z avokadom sem se zapomnila, ko me je prijateljica povabila na obisk. Pripravila je celo skledo avokada z dodatki in čips. Jed se mi je zdela imenitna, okusna in z leti sem se seznanika tudi z bogato mineralno in prehransko vrednost avokada.

Pred kratkim pa sem obiskala prijateljico, katere mož rezlja iz lesa. Najbolj ponosen je na lesen nožek, s katerim izrezljaš avokado. In res, nožek je poseben. Z njim bom tokrat izdolbila avokado in ga pripravila za tale zapis.

Sestavine:

  • 1 avokado
  • 1 mini rdeča čebula
  • Sok limone
  • 4 češnjevi paradižniki
  • Sol

Priprava:

Avokado razpoloviš, odstraniš peško in izdolbeš sredico.

Sesekljaš rdečo čebulo in na koščke razrešeš paradižnik. Vse dodaš k mesu avokada, stisneš malo soka limone, soliš in zmešaš.

Izberi ržen, drožni ali drug kruh in naj ti tekne. Taka malica ali predjed za na hiter.😉

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑