Prvo srečanje z avokadom sem se zapomnila, ko me je prijateljica povabila na obisk. Pripravila je celo skledo avokada z dodatki in čips. Jed se mi je zdela imenitna, okusna in z leti sem se seznanika tudi z bogato mineralno in prehransko vrednost avokada.
Pred kratkim pa sem obiskala prijateljico, katere mož rezlja iz lesa. Najbolj ponosen je na lesen nožek, s katerim izrezljaš avokado. In res, nožek je poseben. Z njim bom tokrat izdolbila avokado in ga pripravila za tale zapis.
Sestavine:
- 1 avokado
- 1 mini rdeča čebula
- Sok limone
- 4 češnjevi paradižniki
- Sol
Priprava:
Avokado razpoloviš, odstraniš peško in izdolbeš sredico.
Sesekljaš rdečo čebulo in na koščke razrešeš paradižnik. Vse dodaš k mesu avokada, stisneš malo soka limone, soliš in zmešaš.
Izberi ržen, drožni ali drug kruh in naj ti tekne. Taka malica ali predjed za na hiter.😉