Telečja pečenka z rožmarinom

Ta jed mi predstavlja velik izziv. Navzadnje je prijatelj pripravil tako okusno, sočno in mehko, da me je odneslo na pot raziskivanja, kako bi to uspelo tudi meni.

Sta recimo dve poti. Ena krajša in ena daljša. Bom za prvič predstavila krajšo, za daljšo pa si naberem še malo izkušenj. In vam sporočim v prihodnjem blogu.

Pri mesarju sem vzela stegno. Prelila sem ga z olivnim oljem, narezala zelenjavo, dodala začimbe in potisnila v peč. Po 2 urah peke, nas je jed očarala. Meso je bilo pečeno, mehko in zelenjava tudi. Pokukajte v recept.

Namig: za prilogo izberite nevtralno jed kot so ajdovi ali navadni štruklji, kruhovi cmoki ali polenta. Za sladokusce pa priporočam brusnično omako. 🤌

Sestavine:

  • 1 velik kos govejega stegna
  • čebula
  • česen
  • Par korenjev
  • Olivno olje
  • Začimbe: natur vegeta, rožmarin

Priprava:

Narežeš zelenjavo na kocke in kos preliješ z olivnim oljem. Natri s soljo ali vegeto in posuj rožmarin.

Tako naj kos mesa odstoji 1 uro, prekrito z zelenjavo in s pokrovko.

Naj bo pečica ogreta in potem peci meso 2 uri na temperaturi 160 stopinj.

Ko vzameš pečenko iz pečice, naj 10 minut odstoji in šele nato jo razrežemo in postrežemo.

Predlagam vam ajdove štruklje, kuksuk, pire krompir, polento ali pražen krompir.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑