Pistacijin tiramisu

Draga ljubiteljica in ljubitelj tega bloga! Zate imam spet novo idejo za nedeljsko sladico ali sladico za praznovanje.

Kot bi pripravljala tiramisu, le da za okus dodaš pasto pistacije, na vrhu pa posuješ z mletimi pistacijami. Ufff, kako je to slastno! Idejo za sladico sem dobila pri svoji sosedi Temidi, ki s svojo družino rada obišče Italijo in tudi slovenske vasi blizu Italije. Ideja je res top, zato jo morate uvrstiti na vaš meni. Vsaj enkrat!

Piškote za tiramisu lahko namočiš v pravo kavo ali v žitno kavo ali mleko. Uporabiš pa lahko tudi sirup od kompota, če bi želela, da ima tiramisu bolj sadni okus. Ostalo pripraviš tako kot za običajen tiramisu. Le pozor, piškote ne namakaš preveč dolgo, saj se bodo razpadli od preveč tekočine.

Sestavine:

  • 1 paket Salvadori piškotov ali bebi piškotov
  • 0,5 l kuhane kave ali žitne kave
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 jajci
  • 2 žlici pistacijeve paste
  • stopljena čokolada
  • 1 vanilij sladkor
  • 2 žlici sladkorja

Priprava:

  1. Skuhaš kavo in namočiš vsak piškot posebej v tekočino. Zložiš jih v eno vrsto in pripraviš kremo.
  2. Najprej stepeš beljake in notri dodaš še rumenjake s sladkorjem. Nastane penasta zmes.
  3. Vzemeš novo posodo, stresi vanjo maskarpone sir in vlivaj jajčno zmes. Dobro premešaj.
  4. Stopi čokolado in jo polij v kremo. Ohladi v hladiniku za 15 minut. Ko se bo čokolada ohladila, jo z vilico razlomi in v kremi bodo ostali koščki čokolade.
  5. Na koncu vmešaj še pasto pistacije.
  6. Prelij piškote s kremo.
  7. Pripravi novo plast piškotov in zopet zaključi s kremo, ki ti je ostala.
  8. Za okras posuj mlete pistacije.
  9. Tiramisu naj odleži noč in ko se vse lepo namoči in krema uleže, je pripravljen za serviranje.

Mene pa že zanima, kako ti je sladica uspela. Pa lepo praznujte!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑