Wiskey in KoKaKola torta za prijatelja

Prišel je in poklical, da bi rad torto. Praznuje 40 let, prvič. Drugič naroči še eno torto, da praznujeta skupaj s prijateljem. In še tretjič, da praznuje z domačimi. Ja, ni kaj, 40 let ni vsako leto, potrebno ga je obeležit in meni je bil izziv, da pripravim okusne torte, vsakič drug okus in drug motiv.

Moj prijatelj je precej nezahteven, vem da ceni moje delo, zavedam pa se, da mora torta biti lepa in okusna. Za prvo torto sem pripravila Vojvodinsko Katarino z vanilijevo in čokoladno kremo. Recept za biskvit pokukaj tukaj, za kremo pa tu.

Okus druge torte sva izbrala sadni. Višnje s smetano. Oblika torte je bila okrogla. Velikost mojega pekača za burek, in za čokoladni bikvit sem porabila 12 jajc. Želim, da so biskviti mehki, zato dodajam k moki koruzni škrob in mlete orehe. Za kremo pa kar sladko smetano in sir maskarpone.

Za okras se mi je ponudila ideja, da okrasim z bonboni kokakole🍬 in mini Wiskiyem🥃 Penice bele barve sem uporabila za led🧊🧊🧊 in nanje položila steklenički Wiskeya, da se ne bi pregrela. 😎

Nič, okraševanje tort je zame vsakič izziv, in vedno se razveselim nad izdelkom. Zadovoljni z okusom in izgledom so bili tudi jedci.

Blaž, vse naj naj in na vsaj še toliko. 💪🏃🏂⛷🏋‍♂️

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑