Rulada, klasika za vsako kuhinjo

Rulada je največkrat pečeno pecivo iz moje mladosti. Moja mami je pekla rulado, ko smo praznovali rojstne dneve. Takrat še ni bilo v šolah prepovedano nositi domača peciva. Rulado je spekla, da smo se doma sladkali z njo, kar tako. Smetana, jagode, borovnice, maline ali ananas so bili najpogostejši nadevi.

Danes z vami delim recept za rulado. Nadev je iz smetane, maskarpone sira in višnjami.

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 1 vanilij sladkor
  • 8 žlic sladkorja
  • 8 žlic moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 50 ml olja

Nadev

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml sladke smetane
  • 3 žlice mletega kakava
  • 6 žlic višenj iz kompota

Priprava:

  1. Ločiš beljake in rumenjake.
  2. Stepi beljake s sladkorjem v gosto zmes.
  3. Dodaj moko in sodo bikarbono.
  4. Na koncu vmešaj ročno olje.
  5. Zlij zmes v pekač in peci na 180 stopinj 17 minut.
  6. Zavij rulado v mokro krpo, da se ohladi.
  7. Pripravi nadev in ga premazi po ruladi. Čez potresi sadje in zavij.
  8. Premaži rulado z marmelado in prelij s stopljeno čokolado.
  9. Ohladi v hladilniku.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑