Rulada je največkrat pečeno pecivo iz moje mladosti. Moja mami je pekla rulado, ko smo praznovali rojstne dneve. Takrat še ni bilo v šolah prepovedano nositi domača peciva. Rulado je spekla, da smo se doma sladkali z njo, kar tako. Smetana, jagode, borovnice, maline ali ananas so bili najpogostejši nadevi.
Danes z vami delim recept za rulado. Nadev je iz smetane, maskarpone sira in višnjami.
Sestavine:
- 8 jajc
- 1 vanilij sladkor
- 8 žlic sladkorja
- 8 žlic moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 50 ml olja
Nadev
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml sladke smetane
- 3 žlice mletega kakava
- 6 žlic višenj iz kompota
Priprava:
- Ločiš beljake in rumenjake.
- Stepi beljake s sladkorjem v gosto zmes.
- Dodaj moko in sodo bikarbono.
- Na koncu vmešaj ročno olje.
- Zlij zmes v pekač in peci na 180 stopinj 17 minut.
- Zavij rulado v mokro krpo, da se ohladi.
- Pripravi nadev in ga premazi po ruladi. Čez potresi sadje in zavij.
- Premaži rulado z marmelado in prelij s stopljeno čokolado.
- Ohladi v hladilniku.