Rožičeva potica

Nekoč so gospodinje pekle potice le za praznike. Tudi jaz se spomnim, da je bilo tako. Nadev za potico je bilo tisto, kar so imeli doma. In orehova potica je bila kraljica.

Z zavestjo o zdravi prehrani so se tudi tu smernice spremenile. Orehi pogosto ljudem povzročajo zgago in so se začeli orehovi potici izogibati. In verjeli ali ne, rožičev nadev je druga bolj zdrava opcija nadeva za potico, ki vam ne bo povzročal težav. Tu je moj recept.

Testo za potico najraje naredim po tem receptu:

  • 500 g moke
  • 10 g svežega kvasa
  • 2,5 dl mleka
  • 3 rumanjaki
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 50 ml olja

Testo zamesimo po pravilih za kvašeno testo.

Nadev:

  • 300 g rožiča
  • 3 beljaki
  • 3 žlice sladkorja
  • 50 g masla

Ko testo vzhaja prvič, ga razvaljamo na 3 mm debelo in razmažemo nadev po testu. Zavijemo potico in ji odrežemo robove, ki jih spečemo kot muffine.

Model premažemo z maščobo. Potico zložimo v model.

Potico v modelu vzhajamo približno 1 uro, premažemo z jajcem in jo pečemo 45 minut na 160 stopinj.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑