Ajdove palačinke s skuto

Prijateljica mi je prinesla domačo ajdovo moko. In te moke ne uporabljam velikokrat in zato kilogram moke drži pol leta. V zadnjem času jo največkrat uporabim za palačinke, včasih ji dodam malo bele pšenične ali kar polnozrnate moke, da jemo bolj zdrave palačinke. 😎 Namažemo pa jo potem z Nutello🤣, toliko o zdravju. 🙈

Za tiste, ki iščete recept brez glutenske moke, so te palačinke ta prave. Pri receptu jaz nikoli ne tehtam moke, temveč se ravnam po občutku. Masa mora biti ravno prav tekoča in ravno prav gosta. 😉 Če je pregosta bo bolj podobna šmornu, če pa bo tekoča, boste palačinko težko spekli. No, poskusite in razumeli boste navodila. 😎

Sestavine za palačinke:

  • 1 liter mleka
  • 2 jajci
  • 200 g ajdove moke
  • 100 g polnozornate moke
  • 0,5 dl olja

Sestavine za nadev:

  • 500 g skute
  • 3 jajca
  • 100 g kisle smetane
  • 1 vanilij sladkor
  • 3 žlice zdroba
  • 2 žlice sladkorja
  • 250 sladke smetane za preliv za pečenje

Pripravi maso za palačinke. Naj počiva pol ure in speci v ponvi, eno po eno palačinko.

Sestavine za nadev zmešaj in namaži pol palačinke. Prepogni na pol in še na četrt.

Dno pekača prelij z mlekom in sladko smetano. Zlagaj palačinke eno poleg druge v pekač. Vse palačinke prelij s sladko smetano in peci v pečici 25 minut na 180 stopinj.

Sladkosnedci lahko posujejo palačinko z mletim sladkorjem. Uživajte jo za sladico ali malico.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑