Iskreno vam zaupam, da ne pečem rada piškotov. Za mojo psiho je preveč dela.🤣 Ampak otrokom je to izjemna priložnost, da jim dovolim ustvarjati v moji kuhinji.😻
Seveda se na koncu jezim 😤, ker se med delom premislijo in jih bolj zamika igra, jaz pa ostanem v kuhinji in zaključujem sama.👩🍳 Vsako leto je isto… Prisežem, da je to leto zadnjič, pa me vedno znova peljejo žejno čez vodo. 😎
Letos smo preizkusili piškote z maslom in svinjsko mastjo. Testo je bilo kar mastno, ampak okus na koncu zavidljiv.
Sestavine:
- 🍬 550 g moke
- 🍬 200 g sladkorja
- 🍬 1 vanilij sladkor
- 🍬 1 pecilni prašek
- 🍬 200 g masla
- 🍬 200 g masti
- 🍬 3 rumenjake
- 🍬 1 žlica limoninega soka
- 🍬 limonina lupina
- 🍬 Sol
Vse sestavine zmešaš v gosto testo. Testo naj počiva v hladilniku 2 uri, da se strdi. Potem razvaljaj na prst debelo in izreži z modeli za piškote.
Položi piškote v pekač in peci 10 minut na 180 stopinj.
Pozor!
Ti piškoti so zelooo krhki. Samo povem. ☺
- Zaščiteno: Limonina torta iz SicilijeVsebina je zaščitena z geslom.
- Italijanski mandljevi piškotiPoletje na Siciliji me je nadvdihnilo, da raziščem recept za tradicionalne sicilijanske piškote. Poskusili smo jih v več verzijah, z mandlji, lešniki in pistacijami. Če me vprašate, kateri so mi bili najbolj všeč, bi se težko opredelila med mandeljnovimi in pistacijevimi. Nekaj od tega. Poiskala sem recept in tu ga delim z vami. Namiga nimam,… Continue Reading →
- Toskanska fižolova juhaČe iščeš zdravo, hitro, nasitno juho, potem je toskanska fižolova juha kot nalašč zate. Je primerna za vegetarijance, ima svez okus in je boljša z vsakim ponovnim pogrevanjem. Vsebuje poletno zelenjavo in okus je vrhunski! Sestavine: Priprava: Čebulo, por in korenje narežeš in pražiš na olivnem olju 5 minut. Dodaš česen in počakaš, da zadiši…. Continue Reading →
- Italijanska obmorska ribja juhaTo je bila moja največja želja ob načrtovanju počitnic na jugu Italije in sicer v obmorskem mestu Palmi v Kalabriji. Če boste iskali na zemljevidu, je mesto na gležnju škornja nadproti Sicilije. Za dobro ribjo juho boste potrebovali kar debelo uro. Količino rib lahko odmerite po svoje, jaz sem za nas 5 vzela 800 g… Continue Reading →
- Ajdovi bliniZa bline sem prvič slišala na eni kuharski delavnici v Ljubljani. Udeleženka je bila Ukrajinka poročena s Slovencem. Njena zgodba je prav posebna. Pred nekaj leti je prišla v Slovenijo na izlet. Dežela ji je bila tako všeč, da si je rekla, kaj bi dala, da bi tu živela. In naneslo je, da je spoznala… Continue Reading →